If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не ми се обсъжда Q2, това е всичко друго но не и 4х4. Мисля, че не е толкова трудно и скъпо до се намери Q4, само системата и скоростната кутия, ако опира само до това.
Не опира само до това ако си чел внимателно по горе
Ами огледай нещата отдолу и от към багажник. Например багажника на 33Q4 е много по-малък заради диференциала, резервоара е изместен. Така, че вземи един крос вагон и едно GT и гледай.
Бобо, четох много внимателно. Обърнах целия нет за някакво инфо по въпраса, ама нищо.Вижъл съм , че се продават GT 4х4 но ми се струва , че това е Q2. Ясно, че не е само до системата и кутията, но мисля , че тия части са основните и ако паснат другото няма да е толкова сложно. Въпроса е дали технически е възможно без да доведе до някакви проблеми с поведението на автомобила. А дали е по изгодно да се вземе някой друг модел алфа с 4х4 е друга тема.
Бобо, четох много внимателно. Обърнах целия нет за някакво инфо по въпраса, ама нищо.Вижъл съм , че се продават GT 4х4 но ми се струва , че това е Q2. Ясно, че не е само до системата и кутията, но мисля , че тия части са основните и ако паснат другото няма да е толкова сложно. Въпроса е дали технически е възможно без да доведе до някакви проблеми с поведението на автомобила. А дали е по изгодно да се вземе някой друг модел алфа с 4х4 е друга тема.
ПОЗДРАВИ
И да става трябва да навържеш и електрониката на 4х4 към другата електроника - на ABS-a, скоростомера. А надали имаш такива изводи на твоята кола стандартно изведени
Хм. Q4 и електронка? Това е торсен бе брато. Ква електроника ?
Зависи от вида Q4. Dori i s buton da e пак има комп вързан с ABS. До колкото знам Алфа нямат модел с лост като на джип.
И Q4 се води 155Q4, 33Permanent4, Spider3 4x4, .... И те всички са с комп бе брато.
Хм. Дали? Кое точно им се управлява с електроника? Дифовете са напълно механични. АБС-а си е АБС. Ако има електронен блокаж разбирам, но това е торсен бе брато. АБС си е система за контрол на спирачното усилие. Каква връзка има?
Хм. Дали? Кое точно им се управлява с електроника? Дифовете са напълно механични. АБС-а си е АБС. Ако има електронен блокаж разбирам, но това е торсен бе брато. АБС си е система за контрол на спирачното усилие. Каква връзка има?
А сега едно въпросче да разбера къв ламер си на тема 4х4 - Какво се случва когато на скорост натиснеш спирачката или дръпнеш ръчната?
А сега едно въпросче да разбера къв ламер си на тема 4х4 - Какво се случва когато на скорост натиснеш спирачката или дръпнеш ръчната?
Като дръпнеш ръчната би трябвало усилието да се предава повече към предните колела. А ако блокират задните дифа да се отключи напълно. Както и при спирачки ако блокират предните, което няма как да стане баш при наличие на АБС.
Незнам при алфата как е системата. Познато ми е куатрото на Ауди. Тука незнам, но винаги съм смятал, че е чисто механична система.
Кой ще го отключи напълно? Как пък да не блокират - нали затва е АБС-а като блокират да ги пусне
Незнам баце. Ма кажи да научим И кой пък ще скача на спирачки без съединител? Или пък ръчна ще дърпа без съединител? Аз при все, че съм с предно и пак като се залъзгам по някой завой - съединител, свалям предвака, ръчна и пускане на съединител с преди това смачкан педала на газта. Ииииии голям кеф
Ами просто си представи тунела на голото купе и всичко е наред Мястото на задния диф си го представи като сложиш друг резервоар Абе поддържам 4-5 Кросвагона и вервай ми понагледал съм се
Я сподели малко за тия дето ги поддържаш, че ми е любопитен модел това много
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Всичко, концепция, реализация, приложимост при нашите условия - на пръв поглед изглежда много добре идеята, но знам ли какво са сътворили нашите любимци.
До колко е по-висока/широка от спортвагона/седана, разлики в окачването - здравина и поддръжка, що за чудо е тая система Q4 на практика и как се държи на лед например, има ли реално приложение като allroad автомобил или просто е повдигната шосейна кола, подлежи ли на софтуерно надуване мотора и до колко има полза.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment